Προφίλ

Το Ωδείο Ραϋμόνδη ιδρύθηκε το 1975 με πρώτη έδρα το Κολωνάκι και επί της οδού Σίνα και Σκουφά, στην συνεχεία μεταφέρθηκε στη Διδότου μέχρι και το 1996. Έκτοτε εδρεύει στο Χαλάνδρι και επί της οδού Μεταμορφώσεως  22 και Ολύμπου.

Ιδρυτές του Ωδείου υπήρξαν ο μοναδικός Τρομπετίστας Γεράσιμος Ραϋμόνδης και η σύζυγος του Γλυκερία Τοπαλίδου Ραϋμόνδη, Θεωρητικός και Μονωδός. Από την αρχή της ίδρυσης του Ωδείου, το μεράκι και η εργατικότητα χαρακτήριζαν τους ιδρυτές του.

Οι στόχοι υψηλοί και η αγάπη για δημιουργία και για την μουσική χωρίς όρια. Έτσι επί δέκα συνεχή έτη έφεραν τους καλύτερους, τους πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, σε όλα σχεδόν τα Πνευστά όργανα για σεμινάρια και συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Ωδείο Ραϋμόνδη.

Αυτό το Ωδείο άνοιξε αναμφισβήτητα το δρόμο και τους ορίζοντες στα Πνευστά όργανα και στους μουσικούς γενικά.
Επάνδρωσε όλες τις Ορχήστρες και Φιλαρμονικές με τους σπουδαστές του.

Έχει εξαιρετικούς καθηγητές σε όλα τα κλασσικά όργανα με διακρίσεις πρωτιές και εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών τους σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.
Αλλά και στα μοντέρνα όργανα, μιας και το Ωδείο Ραϋμόνδη έφερε τα μοντέρνα όργανα μέσα στο χώρο του Ωδείου.

Η εξέλιξη του Ωδείου συνεχίζεται και θα συνεχίζεται με τους άξιους συνεχιστές του, που βαδίζουν στα βήματα και στα χνάρια του Μεγάλου και Αξεπέραστου Γερασίμου Ραϋμόνδη.